Over Miek

Na studies aan de Universiteit van Antwerpen als licentiate Politieke Wetenschappen en Sociologie besloot ze om haar interesse voor dans en beweging verder te zetten. Ze was voor vele jaren lerares bij dansstudio Arabesque, waar ze onder andere kinderdans en klassiek ballet gaf. Op het einde van haar carrière  doceerde ze daar pilates.

Haar opleiding tot Pilates-instructor kreeg ze bij Marjorie Oron in de Pilates Studio in Den Haag en bij Romana Kryzanowska (zelf een leerling van Joseph Pilates). Ze was ook actief als Pilates Instructor in de Pilates Studio in Den Haag. Ze is reeds jaren pilatesinstructor in Antwerpen en traint de leerlingen dans aan de Kunsthumaniora te Antwerpen. Daarnaast werkt ze occasioneel voor de choreografe Ann Van Den Broek van de compagnie “WArd/waRD”.

Zij volgde Triadball Pilates workshops bij Michael Fritzke en Ton Voogt in Oslo.

In april 2006, 2007 en 2009 woonde ze de Body-Mind-Spirit Conference bij in Santa Clara California. Workshops anatomie volgde ze bij Lori Coleman-Brown uit Seattle en Sabina Formicella uit Italië.

Miek volgde ook verschillende gespecialiseerde workshops rond zwangerschapspilates bij Chandler Moore  Sanders en Lynne Robinson . Pilates voor klanten met osteoporose en scoleose bij Kathy Corey,Lynne Robinson.

Recent volgde ze een reeks workshops Dynamic Alignment Through Imagery  bij Eric Franklin uit Zwitserland en workshops bij Kathy Cory, Marie-José Blom en Brent Anderson.